En trinnvis veiledning for hvordan du publiserer en bok på Kindle

Hvis du noen gang har ønsket å bli en publisert forfatter, men gruet deg til tanken på å sende manuskriptet ditt til forlag etter forlag, og vente på de uunngåelige avvisningsbrevene, ta motet. Selvpublisering er ikke bare hetere enn noen gang, det er også enklere enn noen gang, ikke en liten del takket være plattformer som Amazon Kindle. Har du en bok i deg, men vet bare ikke hvor du skal begynne med å få den utgitt? Her er alt du trenger å vite, slik at du kan få boken din publisert og sett av tusenvis av Amazon-kunder.

Trinn 1: Skriv boken din.

Dette trinnet er ganske enkelt. Har du en flott historie? Skriv det ned, gjerne i et tekstbehandlingsprogram som Microsoft Word. Dette vil gjøre det enklere å formatere boken din for publisering, men hvis du bruker en annen tekstbehandler, er det også greit. Bare skriv boken din, og gjør den så god og profesjonell som mulig. Dette kan bety at du må bruke litt tid på å pusse det opp, få noen andre til å redigere det eller skrive om deler som ikke gir mening. Selvpublisering er ingen unnskyldning for dårlig grammatikk eller svak historiefortelling, men perfeksjon er ikke nødvendig. Bare fortell en god historie, med så få grelle grammatiske og stavefeil som mulig.

Trinn 2: Formater boken din for Kindle.

Amazon har et sett med formateringsretningslinjer som er lange og som kan være forvirrende, men hvis du tar deg tid til å lese gjennom dem og implementere dem trinn for trinn, kan du oppnå en perfekt formatert bok som ikke ser ut som søppel når den er publisert. Hvis du spør, “hva er formatering?”, er det ganske enkelt å sette boken din i et format som Amazons publiseringssystem kan forstå og vise riktig. Riktig formaterte bøker ser bra ut på siden, har ikke merkelige mellomrom fast mellom avsnitt osv. Du finner retningslinjene for Kindle-formatering på Amazons Kindle-formateringsside*.

Hvis du ikke er sikker på å formatere boken din selv, kan du prøve å betale noen for å gjøre det for deg. Frilansende nettsteder som oDesk og Elance har ofte frilansere som formaterer boken din mot et gebyr. Fiverr er en annen plattform som har folk som er villige til å gjøre denne tjenesten for deg for den fyrstelige summen av fem dollar, men husk å lese anmeldelsene til alle du ansetter for å være sikker på at de har gjort en god jobb tidligere.

Trinn 3: Last opp boken din til Amazon.

Når boken er formatert, kan du gå til Kindle Direct Publishing-siden og begynne å publisere boken. Dette kan være spennende og nervepirrende, men pass på å ta deg god tid når du gjør dette. Du må fylle ut hver informasjon nøyaktig når du sender inn e-boken din, slik at den blir godkjent og oppført på riktig måte.

Blant de tingene du må vurdere når du publiserer boken din, må du velge om du vil publisere under ditt eget navn eller et pennenavn, du må velge hvilken kategori og underkategori boken din skal vises i, og du må angi prisen for boken din. Amazon har to royaltynivåer, så det er en god idé å lære om hver og Kindle Select-programmet, som gjør boken din tilgjengelig eksklusivt for Amazon, før du publiserer.

Sørg for at du legger inn navn og tittelinformasjon nøyaktig slik du vil at den skal vises i boken og på Amazon, ellers kan du ha problemer med å finne boken når den er utgitt. Du må også velge en måte å få betalt for salget på, så sørg for at du også legger inn denne informasjonen nøyaktig.

Last opp boken din, og bestem om du vil bruke et bokomslag laget av deg ved hjelp av Amazons omslagsskaper, eller om du vil bruke et du laster opp. Fiverr er et flott sted å få billige deksler, men sørg for at du er spesifikk i dine forespørsler og kun bruk bilder du har rett til å bruke.

Omslag er viktig, siden kjøpere bare får se en liten versjon når de handler bøker på nettet. Lyse, dristige og profesjonelle omslag får mer oppmerksomhet enn rotete, gjør-det-selv-versjoner med dårlig grafikk og for mange ord overfylt i tittelen. Hvis du trenger inspirasjon, ta en titt på bestselgerne på Amazon og se hvordan dekslene deres ser ut.

Trinn 4: Send inn boken og vent på godkjenning.

Når du har sendt inn boken din, vil Amazon vurdere den og gi deg beskjed om det er noen formateringsproblemer eller andre problemer som kan forhindre at boken din blir tilgjengelig. Gjennomgangsprosessen tar vanligvis mellom 24 og 48 timer, og når den er ferdig, vil du motta et e-postvarsel om at boken din er tilgjengelig for salg.

Trinn 5: Feir og promoter!

Når boken din er tilgjengelig for salg på Amazon, fortell alle du kjenner! Be venner og familie om å lese og anmelde for deg, og tilby gratis kopier til objektive mennesker for ærlige anmeldelser og kritikk. Ikke vær redd for negative tilbakemeldinger, for du kan alltid gjøre endringer i boken din og sende den inn på nytt hvis det er store problemer.

Markedsfør boken din på sosiale medier, bygg et nettsted for å markedsføre den og dine fremtidige bøker, og fortell generelt hele verden om boken din for å få interesse og salg. Viktigst av alt, vær stolt av deg selv. Ikke alle kommer seg rundt for å gi ut en bok, og du har noe ganske kult å feire.

Det kan være lurt å vurdere å sette boken din i en pocketversjon slik at folk kan kjøpe den og få en fysisk kopi. Amazons Createspace – plattform kan gjøre dette for deg også. Det er en fin måte å tilby leserne dine flere alternativer på, og bygge en større fanbase ved å selge boken lokalt i bokhandlere.

Nå som du har gitt ut én bok, ikke stopp! De mest suksessrike selvpubliserte forfatterne har flere bøker tilgjengelig, slik at fansen deres kan nyte mer enn bare én god lesning.