Fordeler og ulemper ved online lesing og boklesing.

book4

Når bøkene er ordnet i hyllene på en ryddig og statisk måte, skjønner vi knapt at de er inngangsporten til en ukjent by eller skattekisten i en ukjent verden, klar til å utforske og oppdage. Bare bokelskere kjenner gleden ved å lese entusiastisk. Bøker gir mat til ettertanke.

Med utviklingen av verden har folks lesevaner utviklet seg. Bøker er ikke lenger bare papirbøker som vi vet om. De finnes også i smarttelefoner, Kindles og Mac-bøker. Som alle slags oppfinnelser og innovasjoner, har fordeler og ulemper med papirbøker og de siste e-bøkene blitt diskutert.

Qu Wei sa at nødvendighet er mor til oppfinnelsen. Derfor, til tross for den gamle tradisjonen med å lese bøker, dukket e-bøker fremdeles opp på scenen og viste seg å være populære blant leserne. Det kan bevise at noen aspekter ved å lese bøker må endres. Rundt 2010-tallet ble e-bøker en stor hit og begynte å overta salget av innbundet bøker.

E-bøker, kalt e-bøker eller e-bøker, er publikasjoner i digital form eller nettbaserte læringsnettsteder, sammensatt av tekst og bilder som kan leses på stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.

Mange enheter, for eksempel smarttelefoner og andre håndholdte mobile enheter, som iPhone, iPad, iPod, Blackberry, Android, Kindle og Kindle Fire, brukes til å få tilgang til online samling av bøker. E-bøker kan leses gjennom apper på nettbrett, som iPad og Xoom. Med e-bøker kan brukere surfe på nettet, og når de velger og bestiller tittelen på boken, kan e-boken sendes online, eller brukeren kan laste ned e-boken.

Fordeler med e-bøker:

En fantastisk funksjon i e-bøker er lagring. Tusenvis av e-bøker kan bare lagres på enheter som er begrenset av minnekapasiteten. De er helt bærbare. På den annen side er papirbøker ofte store. På grunn av vekten kan de ikke skje overalt. De tar plass.

Papirbøker påvirkes lett av naturlige elementer som ild, vann, skader, mugg og vind, så det er vanskelig å lese hvor som helst eller hvor som helst. Interessant, det er ingen smutthull i e-boken. Vi kan enkelt fortsette å lese bøkene våre mens vi venter på legetime eller venter i kø.

Ekte bøker kan ikke leses i mørket, så lys må ordnes utenfra. E-bøker kan leses i lite lys eller til og med i mørke, avhengig av enheten. Elektroniske enheter som smarttelefoner og nettbrett har innebygde belysningssystemer som er praktiske for arbeid eller lesing, og vil ikke forårsake problemer for noen som kommer inn i huset.

Vi føler ofte at vi trenger å justere skriftstørrelsen på papirbøker fordi vi vet at den ikke kan endres. I datautstyr kan synet justeres etter behov og utvides etter behov.

Interessant, e-lesere har verktøy for å slå opp ord eller finne detaljert informasjon om emnet i en praktisk online ordbok.

En Amazon-studie viste at 85% av leserne søker etter et ord når de surfer på nettbøker.

Ved hjelp av online lyd og video om emnet er det lettere å forstå de forskjellige aspektene. Gjør oppbevaring og forståelse lettere.

Med e-bøker har vi e-bokmerker, som det er lett å referere til.

Fordelen med e-lesere er å bruke tekst-til-tale-programvare for å lese tekst høyt, slik at synshemmede, eldre eller dyslektikere enkelt kan lese online-bøker.

Selvpublisering av e-bøker er relativt enkelt. Sammenlignet med publikasjoner på hardt omslag kan uavhengige forfattere enkelt publisere verkene sine.

En annen viktig årsak til populariteten til e-bøker kan være at prisene deres er lavere, noe som gjør dem rimeligere for leserne. I tillegg innebærer det på en eller annen måte økt komfort, fordi de kan kjøpes online uten å måtte besøke en bokhandel. E-boken lastes ned umiddelbart, så det er ikke nødvendig å vente på at boken skal skaffes av Amazon. I tillegg gir et bredt spekter av e-bøker leserne et tilstrekkelig utvalg av valg. I tillegg sendes de ikke. I tillegg er et stort antall bøker tilgjengelig gratis online. Det er interessant at alle bøker som ble utgitt i USA før 1923 var offentlig tilgjengelige og ble gitt til leserne gratis.

Fordeler med pappabok:

En bok er en skatt som kan holdes mellom våre to hender, blar gjennom sidene, fordi den har gjort dette siden den gang. Det er håndgripelig og ekte. For leserne er det en glede å holde denne boken og føle at verden er i ferd med å bli utforsket. Det er ikke som en e-bok, den er immateriell og føles egentlig ikke som.