Kindle Book Writing – Hvordan unngå de tre vanligste Kindle Book Publiseringsproblemene

Å ha bøker til salgs på Amazons Kindle kan både være en inntektskilde i seg selv og kan effektivt markedsføre virksomheten din.

Men mange ellers gode Kindle-bøker har problemer. De tre største problemene med Kindle-bøker som forhindrer høyt salg er:

1. Har et dårlig bokomslag
2. Har en dårlig tittel
3. Har dårlig formatering

Feil nr. 1: Å ha et dårlig bokomslag

“Ikke døm en bok etter omslaget.” Men til tross for det gamle ordtaket VIL folk dømme boken din etter omslaget. Hvis de ikke allerede har lest den, er det eneste publikummet ditt å gå på bokens tittel og undertittel, navnet ditt som forfatter og omslaget.

Dekselet ditt er det mest synlige av disse. Få omslaget feil av disse gale og boken din vil bli forbigått, uansett hvor godt innholdet er. Dette er enda mer sant med bøker på Amazon. Mens folk i en bokhandel kanskje ser på ryggraden til bøkene, er omslaget ditt synlig på Amazon.

Implikasjoner

For Kindle-boken din må du investere i et profesjonelt omslag for å tiltrekke oppmerksomhet umiddelbart. Men hvor bør du begynne?

Hva du skal gjøre i stedet

Først av alt, gjør noen undersøkelser. Ta en titt på alle bøkene på Amazon i din kategori. Hvilket stilomslag er mest utbredt? Et vanlig omslag med bare tekst? Et bilde overlagt med tekst? En illustrasjon? Hvilke farger er dominerende? Hvilke fonter brukes mest? Hvordan er oppsettet?

Du vil sannsynligvis se et mønster dukke opp, og det er dette du vil etterligne. Lagre Amazon-URL-ene (nettadressen) til tre bøker i kategorien din som du vil ligne. Disse sender du til din grafiske designer som retningslinjer.

Feil nr.2: Å ha en dårlig tittel

Hvis det ikke umiddelbart er klart fra bokens tittel og undertittel hva den gjør, vil boken din bli forbigått. Dessuten, hvis bokens tittel ikke samsvarer med lignende høyvolumsøkeord i Google, vil ikke boken bli lett å finne.

Implikasjoner

Hvis boken din ikke er lett å finne, vil folk ikke kjøpe den. Hvis folk, ut fra tittelen og undertittelen din, ikke umiddelbart forstår hva boken din vil gjøre for dem, vil de ikke vurdere å kjøpe den.

Hva du bør gjøre

Bruk i stedet Googles søkeordplanleggingsverktøy for å undersøke de globale månedlige søkevolumene for søkeord relatert til boken din. Vurder å gi boken et navn slik at den samsvarer med den høyest søkte søkeordstrengen.

Undersøk ved å bruke søk på Amazon, og se hvilke bøker innen ditt felt som dukker opp for vanlige søk. Vurder å navngi boken din slik at den sannsynligvis vises i Amazon-søk.

Sjekk ved å se om det nå er åpenbart hva boken din handler om for målmarkedet.

Feil nr. 3: Har dårlig formatering

Det er flere formateringsteknikker som fungerer godt nok i Microsoft Word som ikke fungerer i Kindle.

Formatet som Kindle bruker er en enkel variant av en HTML-side. Den takler ikke komplisert formatering som innrykk, formaterte tabeller og ekstra linjemellomrom. Hvis du ikke sjekker formateringen, er det ganske sannsynlig at boken din vil se forferdelig ut hvis du tar med noen av disse formateringselementene feil.

Implikasjoner

Hvis boken din lider av dårlig formatering, vil ikke boken bli lest ordentlig og kan få dårlige anmeldelser. Og kjøpere vil neppe kjøpe andre bøker av deg. I unntakstilfeller kan Amazon nekte å publisere den.

Hva du skal gjøre i stedet

Hvis boken din inneholder noen av de følgende elementene, endre måten du presenterer dem på.

 

 • Stille tekst opp ved hjelp av tabulatorer
 • Tabeller
 • Bruke mellomrom (eller tabulatorer) for å rykke inn avsnitt.

 

Stille tekst opp ved hjelp av faner

Dette er nesten garantert å se forferdelig ut. Tekst som er på linje med tabulatorer i Word vil bli formatert annerledes i Kindle, og vil føre til en ujevn layout. Det er best å unngå å sette tekst på linje med tabulatorer og skjule teksten til et avsnitt i stedet.

Tabeller

Alt annet enn den enkleste tabellen vil vises dårlig. Noen ganger kan du slippe unna med 2×2-bord, men hvis du kan unngå dem i utgangspunktet, er det best å gjøre det.
Hvis materialet ditt absolutt trenger en tabell, lag en tabell i Word eller PowerPoint og konverter denne til et jpeg-bilde. SnagIt er et veldig nyttig verktøy for å ta tak i formatert tekst og konvertere den til et bilde.

Bruke mellomrom (eller tabulatorer) for å rykke inn avsnitt

. Slett ganske enkelt alle disse med mellomrom eller tabulatorinnrykk. Eventuelle ekstra mellomrom eller tabulatorer bør fjernes fra dokumentet før innsending til Kindle. Kindle har sine egne innrykk.

Eliminer ekstra linjemellomrom

Slett ganske enkelt ekstra linjemellomrom gjennom hele dokumentet.

Sammendrag

Det er lett å unngå disse tre vanlige feilene i Kindle-boken din hvis du:

 

   1. Få et profesjonelt deksel designet.
   2. Velg en oppsiktsvekkende tittel, en forklarende undertittel, og sørg for at disse ligner mye søkte etter termer i Google.
   3. Følg mine formateringsanbefalinger for tabeller, tabulatorer, mellomrom og linjerom.

 

Hvis du følger disse enkle anbefalingene, vil du maksimere sjansene for at boken din blir lagt merke til, kjøpt og lest. Og hvis det på grunn av formatet er lett å lese, er det mer sannsynlig at du får gode anmeldelser.