Lån renter
Blogg, Økonomi

Lån

Lån er noe som ofte blir sett på som et problem. Når du låner penger tar du på deg en ekstra kostand. Det er ikke nødvendigvis det at du låner penger som er problemet, men heller det at du låner penger, bruker pengene uforsvarlig og dermed ender opp med å betale for noe som du egentlig ikke har fått noe ut av.

Mange mener at det å låne penger til forbruk er nokså dumt. Låner du penger til å ta deg en ferie så blir det fort mye å betale på etter hvert. Om du har 100.000 kroner i gjeld etter sommerferien kan det fort ta deg et år å komme a jour. Da vil du kanskje ta deg en ny ferie til samme kostnaden. Det blir fort en utfordring da du nå alltid blir hengende etter. Om det er slik det er så strekker du fort privatøkonomien så mye at det ikke blir noe igjen om det skulle skje noe annet.

Renter

Renter er kostnaden ved å ta opp et lån. Når denne kostnaden blir for stor kan det koste deg så mye at det ikke er så mye moro igjen. Har du tatt deg en ferie og kommer i en situasjon hvor du har lånt penger, betaler så på dette lånet og til slutt føler at det lånet rett og slett ble for mye da kan du fort være i en situasjon som gjør at du angrer på lånet du har tatt opp. Angrer du på lånet kan du også angre på at du dro på ferien. Det er ikke noe hyggelig å angre på ting som du ikke trenger å angre på. Da er du i en situasjon som gjør at du angrer på noe som du kanskje ikke skulle ha angret på.

Restrukturer økonomien

Den beste måten å komme seg unna situasjoner som er kjedelige og trassige er å komme seg bort fra roten av problemet. Når du snakker om penger så er ofte roten av problemet kun tre ting. Enten så har du for mye gjeld, for lite inntekter eller for mye kostnader. Det er ikke nødvendigvis like lett å ta seg av alle disse utfordringene på en gang, men når du har en kombinasjon av alle tre så kan du fort komme i en situasjon hvor du får gjort noen ordentlige grep.

Når du senker gjelden din vil du automatisk få bedre råd. Du kan også senke renten på gjelden din selv om du ikke har nok penger til å fjerne gjelden. I noen situasjoner kan det lønne seg og også samle all gjeld på et sted. Hvis du har mange kredittkort kan du fort miste litt oversikten. Du havner fort i en situasjon hvor du betaler renten men ikke betaler avdrag. Da får du ikke gjelden under kontroll og den blir ikke mindre. Få et forbrukslån og betal ned alle andre lån. Da blir det bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *